понеділок, 30 листопада 2015 р.

Конференція «Забезпечення якісного доступу громадян до публічної інформації та електронних послуг»


У роботі Конференції взяв участь заступник голови Координаційної Ради "Рівненського медіа-клубу" Антон Шинкарук. 25-26 листопада у Львові відбулася конференція «Забезпечення якісного доступу громадян до публічної інформації та електронних послуг». Захід ініціювала громадська організація «Європейський діалог», що реалізовує проект «Громадські інформаційні центри у Львівський області».




Конференцію відвідала делегація з Рівненщини у складі бібліотечних фахівців – Валентини Гуріної (Рівненська ОУНБ), Оксани Лісовець (Рокитнівська централізована система публічно-шкільних бібліотек), громадських активістів – Руслана Краплича (Фундація князів-благодійників Острозьких), Юлії Ковальчук (Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації) та представника медіа-об’єднання «Рівненський медіа-клуб» Антона Шинкарука.

Метою конференції була організація діалогу представників неурядових інституцій, бібліотек, органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації для забезпечення якісного доступу громадян до публічної інформації та послуг.

Команда з Рівненщини представила досвід надання на базі бібліотек доступу до електронних послуг та консультування з приводу їх отримання, зокрема запровадження нової послуги з оформлення податкової електронної звітності у бібліотеках та поширення її у районних і сільських бібліотеках області. Під час роботи у групах спеціалісти розробили орієнтовний план заходів районної Програми розвитку електронного урядування для Рокитнівського району Рівненської області.

Немає коментарів:

Дописати коментар